מסע קריירה באמצע החיים והשבוע: אלה שמגדילים ואלה שמקטינים

השבוע מצאתי את עצמי מול שתי תופעות הפוכות בו זמנית.

את זה שניסה לדחוף אותי להגדיר את עצמי במונחים מגדילים ולא היה לי נוח שם

ואת מי שניסה לשכנע אותי לתמחר את עצמי במונחים מקטינים ולא הסכמתי להיות גם שם.

זה התחיל בראיון לפודקאסט אמריקאי. אני עובדת עם הסטארטאפ הזה כבר תקופה ויש להם פודקאסט על הדור הבא של עבודה. בתחילת הראיון, לפני שהתחלנו להקליט, הוא שאל אותי איך הוא מציג אותי אחרי שיעבור על חצי היובל שלי באינטל, איך הוא מדבר את מה שאני עושה היום. ואז קרה משהו לא צפוי עבורי.

הוא: באיזו מתכונת את עובדת היום?

אני: יש לי עסק בעולם העבודה העתידי, יעוצים, הרצאות, סדנאות.

הוא: איך קוראים לעסק שלך

אני: WorkFutures

הוא: ומה התפקיד שלך

אני: זה מה שאני עושה. מרצה, יועצת, בלוגרית

הוא: אבל מה התפקיד שלך בעסק

אני: זה עסק שלי

הוא: אהה, אז את הנשיאה של העסק, The President

אני: המממ…

ואז הוא התחיל את ההקלטה והציג אותי בתור הנשיאה של WorkFutures, ככה נראית תמונת הפתיחה של הפודקאסט (עוד לא פורסם, מבטיחה לינק כשיצא). ולא, אין מצב שאני מאמצת את הכותרת הזו.

אולי זה מגדרי, יותר סביר בעיני שזו שיחה על עולם העבודה שמוריד הצמדות לכותרות ומעלה שיח על ערך. אבל לא תתפסו אותי מגדירה את עצמי כמנכ”ל או נשיאה של עסק שבו אני עובדת, ברשת קטנה, במרחבי הארגונים, הגופים הציבוריים ועם אנשים פרטיים.

ואז קרה משהו בדיוק הפוך לזה. ואני בטוחה שאתם מכירים את התופעה הזו. הטלפונים שמזמינים אותי להרצות או להעביר סדנה. הצעת מחיר? מה, צריך לשלם על זה? זו חשיפה מצויינת…

חשיפה זה לא תשלום. בשנים הראשונות עוד גמגמתי משהו והיום אני שואלת בלי להתבלבל את המתקשר אם משלמים לו על העבודה שלו. אז גם לי משלמים. כי אני מביאה ערך. בגלל זה אתם רוצים אותי בפעילות שלכם.

אני יכולה לבחור לתרום מזמני עבור מטרות שחשוב לי לקדם. אני יכולה לבחור לקחת פחות ממה שאני שווה אם חשוב לי לתרום לפעילות או מטרה. אבל מי שמרגיז אותי באמת הם אלה שמזמינים אותי להרצות או להעביר סדנה במסגרת שבה הם גובים תשלום ממי שבא להשתתף וזה לא נראה להם לא סביר לבקש ממני לתרום מזמני ליצירת הרווח שלהם.

גם כאן, אגב, אני מגלה שיח מגדרי. לנשים יותר קשה לדבר על כסף, על ערך, על זה שאני שווה, מביאה משהו משמעותי, מעורר מחשבה, בעל ערך, ויש לזה מחיר.

את השיחה הזו עשיתי השבוע גם עם אישה שבחרה בפעם הראשונה לשים תג מחיר על הפעילות שלה ועדיין עושה זאת בחשש. כי הפעילות שלה חברתית, קשורה בהעצמת נשים.

להיפך, אני אומרת לה.

העצמת נשים זה דווקא לעודד אותנו להכיר בערך שלנו ולא להתבייש לגבות בעדו שכר. ולא להרגיש עם זה לא בנוח. וזה תופס לא רק למוצרים, גם לידע, ליכולות, להרצאות, ליעוץ. אז אני מעודדת אותה לייצר מחירון לפעילות, כזה שמבוסס על הערך שהיא מביאה ואיכות האנשים שהיא מעמידה לרשות מי שמצטרפת. ואם מישהו תוהה, לומר לו שזה יושב בדיוק על הערך שהיא מביאה, להעצים נשים לא רק לכך שהן יכולות להיות מנכ”ליות, דירקטוריות, יזמיות, בעלות עסקים, אלא גם שמותר להן להיות מאד ברורות לגבי הערך שהן מביאות ולשים עליו תג מחיר. ולא להתבייש.

סיכום מסע קריירה באמצע החיים אל תוך עולם העבודה החדש

ואם השינויים בעולם העבודה מעניינים אתכם, מוזמנים לקהילה של אנשי עולם העבודה העתידי בקבוצת WorkFutures בפייסבוק. כאן נפגשים אנשים שהשינויים בעולם העבודה מעניינים אותם, סביב המפגש עם אנשים וקריירות, בשיח על האופן בו הנושא הזה פוגש מנהלים וארגונים, או בכלל במונחים של חינוך וחברה. להתראות בפנים

large-AX1A2125-2
נירית כהן

אני נירית כהן ובעשור האחרון אני מובילה שיח חדשני על עולם העבודה העתידי והאסטרטגיות הדרושות לאנשים וקריירות, למנהלים וארגונים וגם בממד הלאומי של כלכלה, חברה וחינוך.

חיפוש
המומלצים
הרשמה לבלוג
כדי שתישארו מעודכנים

למנהלים. לעובדים. לקריירה.

העולם משתנה סביבנו ופוגש אותנו כל פעם במקום אחר. מה מעניין אותך היום?
למנהלים: להכין את המנהלים, התהליכים והארגון לארגון העתידי
לעובדים: כלים לפיתוח, חיבור ושימור עובדים בנורמלי החדש
למרכזי קריירה: תכנים לפיתוח וניהול קריירה למרכזים ועמותות שעוסקות בקריירה
לקריירה שלך: מפה וכלים לחיפוש עבודה, ניהול ושינוי בקריירה שלך
Web_Icon_2

למנהלים

Web_Icon_1

לעובדים

Web_Icon_3

למרכזי קריירה

לקריירה שלך

כדי שתהיו מוכנים... הירשמו לניוזלטר השבועי