ילדים והורים לומדים בינה מלאכותית יחד

התוכן בעמוד זה מתורגם גם ל -

מתי בפעם האחרונה נתקלתם בנושא שגם מבוגרים וגם ילדים היו צריכים ללמוד? תחום עיסוק בעבודה של ההורים שדווקא הילדים שולטים בו טוב יותר?

הבינה המלאכותית מאתגרת היום גם מבוגרים וגם ילדים.

מבוגרים צריכים למצוא את הדרך להישאר רלוונטיים בשוק העבודה וחייבים לפנות זמן ותשומת לב להכיר את הכלים וללמוד איפה ואיך להשתמש בהם.

ילדים הם ממילא ילידים טכנולוגים, מבינים שהם לומדים את השפה של העולם שייחיו בו ומאמצים יותר בקלות את היכולות החדשות. במיוחד אם זה אומר שאפשר עכשיו לקצר את זמן שיעורי הבית…

וכאן בדיוק טמונה הזדמנות מעניינת להורים וילדים ללמוד יחד.

אנחנו חיים בעידן שמעריך כישורים ויכולת הסתגלות יותר מאשר ידע וותק. חלפו הימים שבהם מבוגרים מקנים חוכמה לדור הצעיר בזרימה חד-כיוונית. הבינה המלאכותית מחזקת עוד יותר פרדיגמה שבה גיל אינו בהכרח יתרון. באופן יוצא דופן, ילדים ומבוגרים מגלים לעתים קרובות שהם נמצאים במסלולי למידה מקבילים. בין אם אתם בני  41 או 14, ה- AI יכול ללמד אתכם וגם לעבוד עבורכם. עכשיו תוסיפו לזה מציאות שבה בתים הופכים חלק ממקומות עבודה כשהורים עובדים יותר מהבית ותגלו הזדמנות לילדים לראות, להיטמע ואפילו לתרום לעולם המקצועי של הוריהם ולהיפך.

יש כאן הזדמנות להפוך את אתגר הבינה המלאכותית להזדמנות ללמידה ושיתוף בין דורי. מצד אחד, דווקא בעולם טכנולוגי ממהר יש ערך לפרספקטיבת החיים, האתיקה והמוסר של הדורות הבוגרים עבור הדור הצעיר. ומהצד השני, יש ערך ליכולת של הצעירים להכיר ולהשתמש בכלים החדשים. שיח רב דורי סביב למידה ושימוש בכלי AI מאפשר צמיחה והתפתחות גם להורים וגם לילדים.

לומדים בינה מלאכותית בארוחת הערב

כאנשים עובדים בתקופה הזו אנחנו יודעים שחשוב שנכיר את הכלים שעשויים להשפיע על העבודה שלנו. אבל למי יש זמן? בתוך היום-יום העמוס באתגרי העבודה-חיים אנחנו מתקשים לפנות זמן ולעמוד בקצב.

ההבנה שאתגר הלמידה של הבינה המלאכותית משותף להורים ולילדים פותחת לנו את הדלת לשיתוף פעולה רב דורי במסגרת המשפחה באיתור ושימוש כלי AI חדשים במהלך החיים הרגיל. יש כאן חלוקת אחריות ומינוף היכולת והחוזקים של כל בני הבית אבל יש כאן עוד הזדמנות לשיעור חשוב באותה מידה בגני משחקים ובחדרי ישיבות. עצם השיח לא רק מלמד אותנו על הכלים והשימוש בהם אלא גם מדגיש את קצב השינויים המהיר והצורך בלמידה מתמשכת וגם את השונות בין בני הבית באופן בו הם מעדיפים ללמוד ואולי חשוב מכל, בערך של הדיאלוג והשיח על תובנות חדשות כחלק מהלמידה..

זה הזמן לחלוקת משימות משפחתית. אפשר למשל להגדיר מערכת רוטציה שבה כל פעם בן משפחה אחר מציג כלי בינה מלאכותית חדש בארוחת הערב, או "שיחות טכנולוגיה" משפחתית שבועית ייעודית כדי להבין ולדון במגמות בינה מלאכותית. מפגשים כאלה מעודדים את בני המשפחה להתכונן – לחפש קורסים מקוונים, לסמן מקורות מידע טובים בפלטפורמות כמו טוויטר או לינקדאין, לאתר פודקאסטים, להרשם לניוזלטרים או לעקוב אחרי מובילי דעה בתחום.  

משלבים בינה מלאכותית בחדר המשפחה ובחדר העבודה

אנחנו יודעים שלמידה אפקטיבית מורכבת מ- 10% חינוך פורמלי, 20% שיח עמיתים, ו-70% התנסות מעשית. זה נכון גם במסע הבינה המלאכותית המשפחתי. לאחר שגיליתם כלי חדש או דרך שימוש מעניינת ב- AI,  הלמידה תתרחש באמת רק אם תשתמשו בו. וזה כבר מחייב אותנו לשלב פעילויות בחיים האמיתיים של בני הבית. כדאי מאד לעודד את התלמידים במשפחה לעשות שיעורי בית באמצעות בינה מלאכותית. כן, כן, במקום לגנות את הרעיון כאילו הוא "העתקה" או קיצור דרך לא לגיטימי הפכו אותו לתרגיל למידה. כאן, המטרה היא כפולה: לצבור ניסיון עם כלי בינה מלאכותית תוך חידוד המיומנויות החשובות של סקרנות, חשיבה ביקורתית, אימות מידע ויצירת תוכן אותנטי.

אבל אל תעצרו בשיעורי הבית. הגדירו מחדש את זמן המשפחה ושאלו את עצמכם אם אתם יכולים לשלב בינה מלאכותית בפעילויות היומיומיות. שוקלים חופשה? ניווט בפלטפורמות כמו Roam Around יבנה עבורכם הצעות למסלול טיול מותאם להעדפות שלכם. מארחים ארוחת ערב עם חברים? נסו פלטפורמות בינה מלאכותית כמו dishgen  שמאפשרות לכם לבקש "מאפה אוכמניות מחיטה מלאה שאוכל להכין תוך 30 דקות". חזרתם מטיול עם המון תמונות? אתרו את הגרסה העדכנית והמתאימה ביותר ליצירה ועריכה של מולטימדיה בעזרת בינה מלאכותית. ולא, לא שמתי כאן קישור לכלי ספציפי כי הנוף הדיגיטלי משתנה בקצב כלכך מהיר שסביר להניח שעד שתקראו את הטור הזה יצוצו כבר פלטפורמות חדשות. זה נכון בכל תחום, לכן כדאי להתחיל כל מסע כזה בחיפוש ולמצוא מה מתאים לכם ברגע זה.

מוסיפים את המרכיב הרגשי

אם השיחה הזו מרגישה לכם קצת יותר מידי טכנולוגית, חשוב להבין שמסע משפחתי משותף ללימוד בינה מלאכותית, דווקא בגלל היותו רב דורי, הוא הזדמנות לשיחות על רגש, אתיקה ועוד שאלות פילוסופיות עמוקות. כל אחד מבני המשפחה, ללא קשר לגילו או ליכולת הטכנולוגית שלו, מביא נקודת מבט ייחודית לשיחת הבינה המלאכותית – שילוב של חוויות אישיות, השקפות עולם וחוכמת חיים. כשאנחנו חוקרים יחד תחום חדש אנחנו בעצם טווים יחד מארג של שאיפות משותפות, התנסויות וניסיונות, אתגרים וגם הצלחות ותגליות. עצם התהליך המשותף מניח את היסודות להבנה עמוקה, כבוד הדדי ואמפתיה מוגברת. דמיינו שיחה בין הדור הצעיר שמגלה שהכלי נתן מידע לא אמין או לחילופין כמה מהר למד תחום חדש רק בגלל שאלה סקרנית ומתבונן בהורה שמתעקש להתמודד עם פיצוח האופן הנכון לשאול את השאלה ואיך מעמיקים בעזרת חיפוש המקורות בתשובה. מסעות מקבילים כאלה, למרות שהם שונים, מהדהדים את האתגרים האוניברסליים של ההתאקלמות לעידן דיגיטלי.  

המסע הזה חשוב למשפחה לא רק בזכות ההצלחות אלא דווקא בגלל הדרך עצמה. עולם הבינה המלאכותית, השופע בתפוקות ובמוזרויות הבלתי צפויות שלו, משקף את אי הוודאות והשינויים המהירים של התקופה, אולי אפילו של החיים. לא כל שאילתה תביא את התוצאה הרצויה; לא כל כלי יעבוד כמו שצריך, לא כל ניסיון יצליח במכה הראשונה. אבל כאן בדיוק טמונה ההזדמנות לשיעור בחוסן ולחוכמה עתיקת היומין שהכישלון הוא רק מקפצה להצלחה. מסע משפחתי ללמידת בינה מלאכותית יכול לספק שיעורי חיים רבים עטופים בלבוש של חינוך טכנולוגי: הצורך בהתמדה, המציאות של למידה אינסופית והאמונה הבלתי מעורערת שצמיחה היא מסע מתמשך, ללא קשר לגיל או למסגרת.

ככל שקצב התפתחות הטכנולוגית ממשיך להאיץ נצטרך גם אנחנו ללמוד לעמוד בקצב. לכן כדאי לנו לראות כל כלי או יכולת חדשים, במקום כשורה נוספת ב to-do-list מתארך דווקא כהזמנה לשלב ידיים עם הדור הצעיר, לחקור, לחדש, והכי חשוב, להתחבר. השינוי שעובר, ועוד יעבור על תעשיות, מקצועות ועיסוקים עם חדירת ה AI הוא עמוק ורחב ממה שאנחנו מסוגלים לדמיין. גם על החיים. לכן מאד כדאי לנו לאמץ את ההזדמנות הייחודית ליצירה משותפת, רב דורית ועל הדרך להתנסות וללמוד את היכולות הנדרשות לעולם העבודה המשתנה. מעבר
לפרומפטים, לכלים ולממשקים הדיגיטליים, מסתתרת הבנה משמעותית הרבה יותר: בסופו של
דבר טכנולוגיה, גם בינה מלאכותית, היא לא העיקר. העיקר הוא האופן בו אנחנו משתמשים
בה. 
כשהורים וילדים יוצאים למסע למידה משותף הם לא רק רוכשים מיומנויות; הם בונים זיכרונות, הבנה וכבוד הדדי. ואולי בתהליך תגלו שהלב של הטכנולוגיה הוא, אחרי הכל, מאוד אנושי.

לינק לטור בדה מרקר 30.08.2023

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

large-AX1A2125-2
נירית כהן

אני נירית כהן ובעשור האחרון אני מובילה שיח חדשני על עולם העבודה העתידי והאסטרטגיות הדרושות לאנשים וקריירות, למנהלים וארגונים וגם בממד הלאומי של כלכלה, חברה וחינוך.

חיפוש
המומלצים
הרשמה לבלוג
כדי שתישארו מעודכנים

למנהלים. לעובדים. לקריירה.

העולם משתנה סביבנו ופוגש אותנו כל פעם במקום אחר. מה מעניין אותך היום?
למנהלים: להכין את המנהלים, התהליכים והארגון לארגון העתידי
לעובדים: כלים לפיתוח, חיבור ושימור עובדים בנורמלי החדש
למרכזי קריירה: תכנים לפיתוח וניהול קריירה למרכזים ועמותות שעוסקות בקריירה
לקריירה שלך: מפה וכלים לחיפוש עבודה, ניהול ושינוי בקריירה שלך
Web_Icon_2

למנהלים

Web_Icon_1

לעובדים

Web_Icon_3

למרכזי קריירה

לקריירה שלך

כדי שתהיו מוכנים... הירשמו לניוזלטר השבועי